Resa till Stockholm minimakerfare

Den 8:e maj är vi ett gäng som tänker åka till en mässa i Stockholm. Det är Stockholm minimakerfare.

Om Stockholm Mini Maker Faire

Maker Faire är världens största festival för kreativitet och skaparglädje, där både barn och vuxna besökare får prova, upptäcka, experimentera, smaka, inspireras och imponeras av fantastiska makerprojekt. Stockholm Mini Maker Faire anordnas av Tekniska museet tillsammans med Stockholm Makerspace.

Skicka ett mail till sekreterare@listvastramalardalen.se och tala om att du vill med.

När vi fått in vilka som ska med bestämmer vi tid, plats med mera för möte.

Kallelse till årsmöte 2016

Årsmötet för året 2015 är på antågande.

Mötet sker den Torsdag den 3/3 klockan 19.00Platsen är Motorgården i Kungör. Se länk för karta på eniro.
http://kartor.eniro.se/m/dGJfQ – Fredsgatan 38B

Vi kommer att presentera planen för Borgvik som det skrevs om i tidningen innan jul. Vi kommer även visa vad vi jobbat med i det tysta under året. Har du egna tankar, idéer eller synpunkter är du välkommen att ta med dem och låta din röst bli hörd under mötet.

Vi bjuder på enklare förtäring.

Väl mött!

Styrelsen, genom sekreterar Michael

Dags att förnya medlemskap

Då är det snart slut på detta år. Vissa är fullt upptagna med julbestyr, andra med att åka runt och besöka släkt och vänner. Tomten laddar kälken… kan vi hoppas iallafall.

Tidigare har vi tagit in medlemskapen under januari/februari. Dock är det lite ändringar nu så vi behöver ta upp de medlemskapen som skall förnyas och de som vill bli medlem för första gången tidigare.

Förnya ditt medlemskap genom att betala in, fortfarande! 200:- till bankgiro 472-7335.
Ange ditt namn som referens.

OM DU ÄNDRAT kontaktuppgifter eller ÄR NY medlem. Använd formuläret.

Vi behöver din anmälan senast lördag den 2 Jan. Betalningen senast 31 januari. Har vi inte din anmälan i tid kommer inte tidningsprenumerationen inte att nå ut till dig. Den kommer från Svenska Uppfinnareföreningen och ingår som allt annat ”SUF” erbjuder. Ett medlemskap i LIST ger även medlemskap i SUF!

Året som gått:
Det var mestadels våren som innehöll medlemsmöten. Sommaren och hösten har varit styrelsens tid då vi jobbar för att få till ett Makerspace i Kungsör. Det skulle bli det första på landsbyggden i Svergie vad vi vet. Det finns en tilltänkt lokal och vi har haft möten med flera föreningar som inte har lokal idag.

Årsmötet kommer att aviseras som vanligt under början på nästa år. Vill du ta upp några punkter på årsmötet? Ställa dina kunskaper, tid och visioner till förfogande? Hör av dig så sätter det på agendan.

Att bygga ett Makerspace och samtidigt ett föreningshus med aktiv rörelse året runt är vårt mål under 2016. Hur vill du påverka föreningslivet i regionen?

Ett MakerSpace i Kungsör?

MakerSpace är en plats där människor möts och skapar, inte bara konst eller kultur utan även prylar och uppfinningar. En verkstadsliknande miljö där man delar på kunskap och idéer så väl som verktyg och material.

Det finns över 2000 MS i världen, 6 i Sverige men inget i glesbyggd! Kom till Motorgården den 03 juni kl 18.00 så berättar vi mer. Fritt inträde men vi tar en slant för kaffe och bulle.

Anmälan: Vi vill få en liten fingervisning om hur många som kommer. Klicka ”kommer” på Facebook-evenemanget eller skicka ett mail till sekreterare@listvastramalardalen.se
Skicka gärna ett mail om du kommer mer än 1 person även om du klickat kommer på facebook är du snäll.

Infart vid Fredsgatan 38. Grusvägen bredvid återvinningsstationen.

Arrangör: LIST Västra Mälardalen, Kungsörs Bil- och MC klubb samt ABF

MS i Stockholm
http://www.makerspace.se/